machaenwim.reismee.nl

Beijing deel 2 + Pingyao

Hallo allemaal,
Jullie hadden nog een foto tegoed van die 'stokjes' waar ik het over had!
Dandie Chinezen, ze hebben een hele 'lekkere'gewoonten; met zoveel mogelijk inspanning en kabaal je neus ophalen en dan wat je geproduceerd hebt op de grond spugen....en dat doen alle chinezen...en dat zijn er nog al wat !!! Bah Bah.
In Beijing zijn we nog naar het zomerpaleis geweest en de tempel van de hemel. Allebei heel mooi (zie foto's). Om bij het zomerpaleis te komen moesten we met de metro...de eerste keer met de metro. In het hostel krijg je een kaart. Daar wordt op aangekruist waar je opstapt en waar je er weer uit moet. Dan ga je naar de metro toe en laat je de kaart zien...niemand spreekt engels. Je wijst aan waar je naar toe wilt en je steekt twee vingers op (omdat we met zijn tweeen zijn) en je legt geld neer. Vervolgens begint die vrouw vanalles in het Chinees te vertellen en het enigste wat je kan doen is je schouders ophalen. Dan steekt die vrouw vier vingers op.....nee we zijn maar met zijn tweeen. Goed uiteindelijk krijg je twee kaartjes en dan kijk je een beetje wat de rest doet. De metro is verder wel heel makkelijk want overal staan kaarten met de halte namen. Bijde uitgang staan poortjes. Om eruit te komen moet je het kaartje invoeren, deze worden dan ingeslikt....oke nu snap ik waarom dat die vrouw vier vingers op stak....we moeten ook nog terug. Maar goednadat we bij het zomerpaleis waren geweest, was het niet zo moeilijk om terug te komen met de metro. Gewoon even nieuwe kaartjes kopen. Op de dag dat bij deTempel van de Hemel bezochten was het erg koud...het had gesneeuwd. Maar de tempel was wel heel interessant, vooral die grote offerplaten. Vervolgenszijn we met denachttrein naar Pingyao gegaan. Ook dat was weer even zoeken. Er was ons uitgelegd hoe we bij het station moesten komen. Met de bus....de eerste keer metde bus. Opstappen is niet zo'n probleem maar dan het uitstappen...welke halte ?? Ik heb geleerd dat je met nonverbale communicatie een heel eind komt...en we zijn ook echte kuddedieren wantje staptgewoon daaruit waar de meeste mensen uitstappen en dan maar hopen dat je goed zit. Zodra je in het station komt ishet niet meer zo moeilijk...je laat je kaartje zien en ze wijzen wel waarje naar toe moet. Ook staan er borden met nummers van de trein. De trein zelf...al dieChinezen denken dat ze verhongeren of zo op een trein ritje van 12.30 uur...ze hebben nog meer eten bij dan baggage. Maar wel een hele ervaring. Op zich ook wel goed te doen,jekrijgt een bedje en daar kan je dan gaan liggen of in het gangpadgaan zitten. Watwel een probleem in de trein is....zijn de wc's....of zeg maar gewoon 'een schijtgat' in de grond.....gelukkig hebben wij nog geengebruik hoeven te maken van de wc's op de trein....en als het aan ons ligt, willen we dat zo houden.In Pingyao werden we opgehaald. Wat je van Pingyao vindt, ligt een beetje aan welke bril je opzet...met de ene zie jeprimitieve staden veel oude rommel maar van de andere kant is het ook echt een heel oud Chinees stadje omringt met een oude stadsmuur en gezellige kleine straatjes met rode lantaarntjes. Door het stadje wandelen is al een attractie. Ook hebben we de Shuanglin Temple bekeken. In het hostel spreken de mensen wel engels en dus hebben we gezellig met hun gekletst onder het genot van een drankje. Verder heeft Wim nog mee geholpen met taalles geven aan de Chinezen....welinhet frans....haha...wij hadden wel aangegeven dat we geen frans konden maar onze uitspraak zou beter zijn....Tja...dan maar meehelpen...we hebben in ieder geval kunnen lachen.Wim is zelfs nog gefilmpd, zodat ze het later opeen groot plein aan meerdere Chinezen konden laten zien....haha...wim wordt beroemd in China !!!!
Na een paar dagen zijn we weer met de nachttrein verder gegaan, nu zijn we in Xi'an.
Tot zover weer ons reisverhaal.
XXX Macha en Wim

Sandy

Sodeju, weer vanalles meegemaakt!!! Ieeeeeehhhh die stokjes zijn echt te vies voor worden. Lijkt me wel erg gaaf om met eigen ogen te zien dat mensen die dus ook echt opeten. Mij niet gezien hahaha...

Wat goed dat jullie je zo goed 'verstaanbaar' kunnen maken. Lijkt me best eng als je weet dat je alles met handen en voeten duidelijk moet zien te maken. Maar zo te lezen lukt dat jullie prima. Er staan ook weer hele mooie foto's in het album, nice:-)

Ohja, wij hebben afgelopen maandag nog een echo gehad en ons kleintje is weer heel goed gegroeid! Wat een wereld van verschil met de 12 weken echo zeg! (Was afgelopen maandag 17 weken)...Zooo mooi om te zien!!! We weten nu ook of het een jongetje of een meisje wordt, maar dat houden we nog even geheim...

Veel plezier daar schatjes!

Liefs, Sen & ...?

Sandy

Worden = woorden natuurlijk;-)

seije

halootjes, we hebben jullie verhaal gelezen..en best onder de indruk wat jullie zo samen meemaken. erg spannend lijk mij, het was wel wat frisjes zag ik op een van de foto,s maar ja het hoort erbij....gezellig hutje in de trein! wel appart slapen denk ? mooe foto,s
en mooi verhaal!! we wachten weer in spanning af op het vervolg . gr vinkeveen

Anne

Heey stoertjes..:)

Zooo..wat een hoop ervaringen al in zo'n korte tijd! Zo te lezen komen jullie terug met een enorme talenkennis;) Echt geweldig dat jullie dit nu allemaal meemaken..
Ben benieuwd naar het volgende verhaal.

Dikke knuffel vanuit het koude maar vandaag toch wel zonnige Nijmegen

Leny Marinus

Heel leuk om jullie verhalen allemaal te lezen ,en die leuke foto,s te bekijken .
Wij zijn te vroeg geboren ,maar nu kunnen wij nog mee genieten van jullie geweldige reis.
Missen jullie nu de brabantse carnaval niet ?
Groetjes uit Rooi

Angela

Hey luitjes,

Sorry dat ik nu pas een reactie plaats (schandalig) Echt heel gaaf daar!! Mooie foto´s zeg... en heerlijk eten, echt iets voor macha;) Bijna geen botten hebben die sprinkhanen haha!!
Maar zo te zien hebben jullie het heel goed naar je zin en dat kan ook niet anders. Wat een ervaring, geniet er maar van!!
X angela (ook de groetjes van wout en luca)

Shirley&Boy

Hallo daar
Hoe is het met jullie ? Hebben jullie nog nieuwe dingen gezien? We zijn er benieuwd naar jullie verhalen!
Hier gaat het goed hoor , het is de laatste paar dagen iets warmer hier en hier en daar wat zon. En bij jullie?
Boy en ik zijn naar het reis bureau een beetje gekeken wat het zou kosten en aangezien we niet zoveel hebben nu kwam eruit dat Turkije toch het goedkoopste is ! we hadden gekeken naar Kusadasi.
Boy is nog bezig met werk en als die dat gevonden heeft willen we toch wel gaan boeken! Hoop dat we lekker op vakantie gaan.
Met Boy gaat het ook wel goed alleen hij mist jullie wel erg hoor! En ik ook natuurlijk.
Ik ben zelf heel erg hard aan het leren voor me proefexamen op 28/03 hoop dat ik het haal dan kan ik in mei op examen ... Nou ik hoor het snel weer van jullie .. Heel veel liefs van ons! Pas op elkaar!