Xi'an en Chengdu
Hallo lieve lezers,
We waren dus met de trein op weg naar Xi'an. Daar aangekomen zijn we de stad gaan bekijken. We hebben de Bell tower en drum tower bekeken en verder rustig op een bankje gezeten en gekeken naar de
voorbij komende chinezen. Terug in het hostel was er een dumpling party. Wat is een dumpling party ? Een dumpling is een blaadje deeg dat gevuld wordt met groente of vlees. Het deegblaadje moet je
dan op een speciale manier dichtvouwen. Je gaat met zijn alle dumplings maken die later gekookt worden. Tijdens het maken van de dumplings hebben we een stel uit Engeland ontmoet die al twee jaar
les gaven in NieuwZeeland. Na dedumpling party hebben we gezelligmet hunzitten kaarten. We kennen nu eennieuw spel; Shithead of iets netter gezegdPoehead. De volgende ochtend gingen we het
terracottaleger bekijken. Zo wat is dat indrukkend wekkend. Bijna nog indrukwekkender als de grote muur. Echt zo mooi ! Op de tour hadden we weer mensen ontmoet, tweeAmerikanen en tweeAustraliers.
Bij terugkomst in het hostel zijn we lekker met zijn zessen gaan uit eten in de stad. We hadden wel eerst een aantal woorden op een briefje laten schrijven; kip, rund, vegatarisch, niet te gekruid,
zonder bot enz. en toen op zoek naar het restaurant. Uiteindelijk hadden we het gevonden. Het eten was er heel goed. Het was ook leuk om te doen, iedereen besteld wat en dan wordt het op één tafel
gezet en kan iedereen overal van pakken.....alleen hadden we iets teveel besteld !! Na het eten hebben we met zijn alle onder het genot van een drankje gezellig aan de bar gezeten en verhalen
uitgewisseld. Daar sloten nog enkele britten een italiaan en een schot aan.
De dag erop zijn we nog door de stad gaan slenteren. Ze hebben hele grote winkelcentrums maar ook autentieke winkelstraatjes. We hebben het moslimquarters bezocht. En s'avonds hebben we een flimpje
gekeken in het hostel. Vervolgens hebben we onze reis vervolgd naar Chengdu....16,5 uur....maar het was behoorlijk meegevallen. In Chengdu hebben we de panda's bezocht. Ohh die zijn zoooooo
schattig. Op eens hoorde we ‘hey Holland'.....huh.....de schot was ook naar Chengdu en de panda's gegaan....hoe klein is die kans dat je zo weer iemand tegen komt. De schot had een gids die niet
zoveel wist te vertellen dus hij is mooi bij ons aangesloten. Verder hebben we in Chengdu een typisch chinees pleintje bezocht, met leuke thee tuinen en we zijn naar het grote park geweest. In het
park zijn alle mensen sportief bezig met gymnastiek, badminton, joggen, roeien op het meer en dansen en zingen. Wij hebben onze ogen uitgekeken. Wim had voor de reis geen tijd om naar de kapper te
gaan....weet jewat, laten we in Chengdu naar de kapper gaan. Ze spreken ook hier weer geen engels dus je stapt een kapperszaak binnen, je maakt een knipbeweging met je vingers en dan ben je
vervolgens overgelaten aan hun vakmanschap...best spannend !! Wim mocht gaan liggen op een bedje....huh liggen...maar goed je doet maar wat ze aanwijzen....alleen paste wim niet helemaal op het
bankje, hij moest zijn benen optrekken...haha tja chinezen zijn een stuk kleiner. Daar werd het haar gewassen en kreeg hij een hoofdmassage. Daarna mocht hij in een stoel plaats nemen en gingen ze
het knippen....tja welk model...je kunt toch niets uitleggen dus maar hopen dat ze er een leuk model van maken !! haha maar het resultaat mag er zijn. Ze hebben het netjes geknipt. Wim ging naar de
kapper en ik ging naar een massage huis. Er stond geen naam op het gebouw maar wel een telefoonnummer die ik kon vergelijken met een kaart die ik had dus ik dacht dat ik het massegehuis binnen
liep....bij de balie aangekomen sprak weer niemand engels...het wordt bijna een sport...maar goed ik kreeg een kaart te zien waar een engels woord op stond...het woordje ‘room'...uhhh ik ben toch
bij een massagehuis en niet in een hoerenhuis of zo ?? maar goed ik moest meelopen. Ik werd naar een kamer gebracht en vervolgens lieten ze me daar alleen....??...help... maar uiteindelijk kwam er
toch iemand en heb ik een heerlijke massage van twee uur gehad !!! en weer een ervaring rijker. Daarna was het weer tijd om met de trein verder te gaan van Chengdu naar Guilin...25 uur...je zult
het niet geloven maar de uren waren niet eens het ergste. Goed voorbereid met tassen vol met voedsel, een iphone/ipod met muziek, spelletjes en films, een goed boek, een stok kaarten en een bedje
waar je meerdere uren op kan slapen en dan gaat de tijd toch redelijk snel. Wat deze reis erg maakten, waren de oude mensen. God wat waren die erg! 5x per uur moesten ze naar de wc. Volgens mij was
hun evenwicht of richtingsgevoel aangetast, het zat overal en dan liepen ze vervolgens met hun schoenen de trein door en lieten ze overal een heerlijke geur achter. Ze konden ook geen 5 min op hun
stoel blijven zitten. Ze bleven maar lopen en moesten er continu langs. En dan denk je dat ze met elkaar gingen kletsen of zo maar op de een of andere manier moesten ze altijd met diegene praten
die aan de andere kant van de trein was. Het leek wel een markt! En dan het ergste...ik vertelde toch over die ‘lekkere' gewoonten van de chinezen...nou deze oudjes presteerden om dit dus ook
midden in de trein te doen. Flink roggelen en dan het geproduceerde op de grond te spugen....in de trein !!!! Zo goor. In China worden de oudjes gerespecteerd....maar waar is hun fatsoen? Respect
moet je verdienen, denk ik dan. Bah bah. Maar goed we zijn aangekomen in Guilin. Tot zover ons reisverhaal.
Liefs Wim en Macha
wim naar de kapper ?
hmmmmmmmm
Hoi Wim en Macha,
Jullie kennen ons niet, maar bij toeval zagen we jullie nieuwe bericht op reismee.nl (wij waren zelf ook net onze site aan het bijwerken). We hebben even door jullie prachtige foto's van China gekeken. Vier maanden geleden stonden wij op dezelfde plekken, maar iets minder sneeuw. Jullie hebben het vast fantastisch met die Chinezen die geen woord Engels spreken. Wij hebben de beste gebaren gesprekken daar gevoerd. Tip? Ga naar Kanding en omgeving en probeer vanuit daar naar Shangri-la te gaan als de weg het toelaat (ivm sneeuw). Een fantastische trip langs de Tibetaanse hoogvlakte inclusief alle Tibetaanse kenmerken, maar dan permit-free. Geniet van gek china!
Groeten,
Frank en Nynke uit Utrecht
Nu even op de Filipijnen
www.mooiweerop.reismee.nl
haha had ik wel verwacht...het bedje te klein voor wim,en jij heerlijk gemasseerd mmm lekker.maar wat vies van die oudjes zo te doen,hoe ouder hoe gekker zeggen ze toch hihihi,zo te horen hebben jullie het verder goed naar jullie zin heel fijn.ik hoor weer van jullie doei doei
hee ,luitjes,... twee uur massage ? best lang denk maar waarschijnlijk wel lekker na veel inspanning toch.
hele leuke foto,s we wachten weer geduldig af op wat gaat komen groetjes .......... later
Het is geweldig wat jullie alemaal mee maken,en ook durven, om zo mee te gaan en dan achter gelaten te worden alleen in een kamertje tot er dan later toch wel iemand komt voor de massage
Gaat jullie heeeeel goed geniet er van
Leny & Marinus