Nieuw Zeeland; Christchurch, Lake tekapo, Mt Cook en Queenstown
Yep definitely, wij hebben een nieuwe nummer 1. Costa Rica is verstoten van de eerste plaats. WOUW wat is Nieuw Zeeland mooi !!
We zijn onze rondreis gestart in Christchurch. Helaas heeft de laatste aardbeving veel schade veroorzaakt. T centrum was afgesloten en werd bewaakt door militairen. De hele binnenstad is verwoest.
Dat was erg jammer. Ons hostel lag aan de rand van de stad. Overal waar we liepen zagen we verwoeste huizen en open gescheurde wegen. De verwoesting was vooral heel erg om te zien. We kwamen zondag
laat in de middag aan in Christchurch en woensdag zouden we pas onze camper krijgen. WE moesten ons dus nog even vermaken in Christchurch. Gelukkig was het super mooi weer en was er dichtbij een
groot park. We hebben dus lekker twee dagen in het zonnetje, in het park, gelegen.
Woensdagochtend hebben we onze 'spaceship' opgehaald. Na de instructie zijn we op weg gegaan naar Lake Tekapo. Wim mocht gaan oefenen met het rijden aan de verkeerde kant van de weg. Even wennen
maar het ging al snel goed. Lake Tekapo is prachtig. De blauwe kleur van het water springt eruit. In NZ heb je heel veel natuurparken waar je voor weinig geld kunt camperen. We hadden een mooi
plekje langs t meer opgezocht. De volgende dag zijn we naar Mount Cook gegaan. Daar hebben we een wandeling gemaakt naar de gletsjer. Vervolgens zijn we naar Queenstown gereden. We wisten nog niet
waar we konden slapen maar we hadden zoiets van dat zoeken we wel uit als we daar zijn...alleen daar aangekomen was het informatiecentrum al dicht. Dus wij op zoek naar een internetcafe. Toen we
eindelijk onze info hadden, was het al pik donker en onze campingplaats was hoog in de bergen te bereiken via een gindweg.... We gingen toch maar heel voorzichting op weg. In de nacht worden de
dieren actief...rare maar mooie, uit de kluit gewassen, soort van eekhoorns hebben ze hier! En dan in één keer, midden op de weg, ligt er een schaap te slapen...na een paar keer tuutteren, staat
het beest dan eindelijk op en gaat aan de kant! Dan komen we ook nog mensen tegen die een offroad weg hadden genomen en die de berg niet meer op komen...tja wij hadden geen sleepkabels of iets bij
dus helaas we konden ze niet helpen. Je voelt je dan wel lullig om ze zo achter te laten, maar ja wat moet je doen. In de ochtend toch maar naar het informatiecentrum. Daar hadden we een
yetboottocht geboekt in het skippers canyon voor in de middag. We werden om 12 uur opgehaald. De weg naar het skippers canyon is verboden voor onze 'spacehip'...we snappen nu waarom...t weggetje is
van grind en is super smal en gaat langs diepe afgronden. Wel leuk dus om daar toch doorheen gereden te worden! De canyon is super mooi en de yetboottocht was echt gaaf, lekker racen en rondjes
draaien van 360 graden! Toen we terug kwamen, zijn we naar een camping gegaan die in het stadje lag. Daar hebben we twee Belgen ontmoet waar we gezellig mee geklets hebben. De volgende dag zijn we
naar het stadje gewandeld, langs het meer en door een park. Daarna zijn we op weg gegaan naar Te Anau. Tot zover weer ons reisverhaal.
X Macha en Wim
ps; jullie moeten nog even wachten op de foto's...op deze plek kunnen we ze niet uploaden, maar ze komen er zo snel mogelijk aan !!
Het stikt er inderdaad van buidelratten op de weg.
Hey Macha en Wim,
New Zealand is inderdaad geweldig mooi!!! Als jullie nog tips nodig hebben....
En heb je al een possum gegeten??? In NZ kan dat namelijk...
Echt een super reis die jullie aan het maken zijn. Geniet ervan.
Groetjes Marjon
Wat super zeg! Lijkt me ook wel heftig om al die verwoeste huizen en wegen te zien, indrukwekkend. Geniet ervan en kijk uit voor slapende schapen haha!
X angela
Hahaha, buidelratten...Eekhoorntjes klinkt dan toch wat schattiger he?! Hahaha...Weer leuk om te lezen wat jullie bezighoudt en prachtige foto's!!!
Geniet lekker van al het moois!
xxx Sen
ik lees wel dat jullie weer heerlijke dingen beleeft hebben....super,leuk om te lezen dat jullie het goed hebben.ik wacht met spanning op jullie foto,s heel veel plezier en geniet van de prachtige dingen die nog komen gaan.xxxx tonnie