Niet zo'n leuk verhaal
IK WIL NAAR HUIS !!!!
.....dit zal een verassing zijn voor jullie.... maar toch waren dit de woorden van een paar dagen geleden. Ik heb getwijfeld of ik het verhaal, waarom ik naar huis wilde, op de site moest plaatsen
want eigenlijk is het te vies voor woorden. Maar goed de stemming was omgeslagen en jullie leven zo met ons mee, dat ik vond dat jullie ook recht hebben om te weten wat er aan de hand is. Helaas
zal dit niet zo'n mooi verhaal worden.....
Nou ik schreef toch in het vorige verhaal dat ik GEK werd van die zandvliegen. Vanaf het begin van de reis werd ik al geprikt. In eerste instantie dacht ik dat het muggen waren. Ik ben altijd de
sjaak met muggen. Dus wij flink smeren met antimuggenspul met veel deet erin. Maar de jeuk was veel erger. Toen vertelden iemand mij dat ze in Nieuw Zeeland zandvliegen hebben. Zandvliegen zijn
kleine vliegjes die je prikken om je bloed te zuigen. De reactie van je huid kan erger zijn dan bij een muggenprik en de jeuk is ook veel erger. Wij hadden informatie opgezocht op internet en
inderdaad dat leek wel overeen te komen. Ons eerste flesje antiemuggenspul was inmiddels op dus wij naar de lokale apotheek om iets sterkers te halen. Misschien hadden hun wel iets dat beter zou
helpen tegen de zandvliegen. We kregen twee dingen mee. De een was voor preventie en het ander zou helpen tegen de jeuk als je al gestoken was. Nou het hielp allebei voor geen meter. Ondertussen
werd ik echt compleet gek, jeuk is zooooo erg. Mijn huid reageerde zo heftig. Ik zat helemaal onder de beten, 16 keer in mijn gezicht, 51 keer op mijn voeten en benen, 37 keer aan één hand en arm
enz enz. Tot op een avond...schrik niet....wim wat zag lopen in de auto. Hij ging op internet opzoeken wat hij nou eigenlijk had zien lopen. Het bleken ‘bedbugs' te zijn. Vieze insekten die alleen
s'nachts, als wij lagen te slapen, naar voren komen. Dat was ook de reden dat wij pas na 26 dagen die beesten zagen. Ze komen zich voeden aan ons bloed. Als ze voldaan zijn kruipen ze weer in hun
kier waar ze vandaan komen om te paren en honderden eitjes te leggen. IEEEKKKKK zo vies. Ik was dus zo vaak gebeten door ‘BEDBUGS'. Ik heb meteen het SPACESHIP bedrijf gebeld , want ik ging geen
nacht meer in die auto slapen. Ik weet niet of ze er wel vaker mee te maken hadden want ze schrok helemaal niet en wist precies te vertellen wat ik moest doen. We moesten de auto ontsmetten en dan
zou het opgelost zijn. Wat een gek zeg...ik had al die eitjes gezien....no way dadelijk gaat niet alles dood door het ontsmettingsmiddel en hebben we er na twee dagen weer last van. Ik wilde niet
meer slapen in die auto. Ik wilde de auto terug brengen..weg met de rommel. Dat was ook goed. Het was te laat om de auto die avond terug te bregen dus werd onze overnachting vergoed. Ik ben naar de
apotheek gegaan en heb ik pillen tegen de allergische reactie gekregen. Vervolgens moesten wij al onze spullen laten wassen om evt. bugs te vernietigen. Daarna moesten al onze spullen in dichte
zakken zodat er geen besmetting meer kon plaats vinden. Oh men wat een werk allemaal maar goed als we er maar vanaf zouden zijn. De volgende morgen zijn we vertrokken vanuit de Bay of islands om de
auto terug te brengen. De Bay of islands was prachtig maar helaas hebben we er niet genoeg van kunnen zien en hebben we al helemaal geen foto's gemaakt. We waren veel te druk met de jeuk en die
vieze beesten. Van de ene kant jammer dat we niet genoeg hebben kunnen zien van de Bay of islands maar ik ben al lang blij dat ik van die auto af ben.
Voor dat we naar de Bay of islands zijn gegaan, hebben we nog andere dingen bekeken. De vorige keer was ik geeindigd in Rotorua. Vanaf daar zijn we richting Coromandel gereden. Bij de ‘hot water
beach' hebben we overnacht. ‘Hot water beach' is een strand waar je een kuil kunt graven dat zich vult met thermisch grondwater waardoor je een eigen hotpool kunt creeren. Vervolgens hebben we het
stadje Coromandel bezocht. Wij vonden het niet zo'n bijzonder stadje dus zijn we doorgereden naar Thames, daar hebben gelunched en bekeken waar we naar toe zouden gaan. We wilden naar ‘the bay of
islands'. Het zou nog zes uur rijden zijn om daar te komen maar we gingen toch op pad. We kwamen s'avonds laat aan. De volgende dag zijn we boodschappen gaan doen. Wim had een paar flesjes corona's
ingeslagen. Toen we bij de kassa kwamen, werd aan mij gevraagd of ik mezelf kon legitimeren....wat ?? Onder de 25 mocht je geen alchol kopen....heh?? oke ten eerste is de bier voor wim en ten
tweede...25?? Het maakte niet uit dat de bier voor wim was, ik had de portomonee in de handen dus ik moest mezelf legitimeren....wat een gedoe....en ik had nog niet eens wijn ingeslagen voor
mezelf...maar goed wim haalde onze paspoorten uit de auto en wij kregen zijn bier mee! Verder zijn we nog lekker weze uit eten waar ik wel wijn kon bestellen !! haha. Voor de rest hebben dus helaas
niet veel gedaan in de bay of islands...
Nu zitten we in Auckland in een schoon hostel ! We hebben nu wat langer de tijd om de stad te bekijken maar dat is prima. Langzaam aan begint mijn reisspirit weer een beetje terug te komen!!!
Tot zover weer ons verhaal.
XXX Macha en Wim
ohhh wat een ramp :( ik kreeg helemaal de kriebbels van jullie verhaal! Balen zeg.. Wel proberen te genieten hoor.. die vieze beesten mogen de pret niet bederven. Heel veel plezier nog :)
Liefs lon!
Ahh wat een verhaal!! Krijg er echt de kriebels van, snap heel goed dat je zo snel mogelijk van die auto af wilde, bah bah!! Gelukkig is je reisspirit weer wat terug, want het zou zonde zijn om dat te verliezen door die klote beestjes... wel echt sneu voor je, ahhh!!
Geniet er (weer) van!!
X
Enne: alvast een heeele fijne verjaardag!! Luca is morgen ook jarig, ze wordt dan 3:)
Ik heb even wat opgezocht op internet en het schijnt dat antihistaminica tegen allergie, helpt tegen de jeuk. Maarja, ik weet niet of dat daar ook zo heet;) Gadver, het zijn echt vreselijke beestjes, ze schijnen ook in Nl voor te komen, omdat reizigers ze meenemen naar hier... dus daar laten die handel!! Haha..
X
Ahhh, dus toch geen zandvliegen!!! Wat klote zeg, maar ik ben wel blij dat jullie er toch nog achter zijn gekomen van welke vieze enge beesten die bulten en jeuk afkwam!!! Gauw weg met die auto inderdaad!!! Macha, een hele fijne verjaardag morgen:-) En weer lekker genieten met z'n 2-tjes! Dat gaan wij volgende week en die week daarna ook doen in Mallorca (nouja, met z'n 3-tjes dan;-)) hihi...
Dikke zoenen van ons!
jammer zo,n tegenvaller maar het komt wel weer goed!!!
veel sterkte groetjes uit vinkeveen
nou dan hebben jullie toch nog een maar leuke beestjes gezien.. Pa en ma kregen al jeuk bij het lezen van het verhaaltje.. maarjha maak er maar alsnog een leuke vakantie van maar dat gaat wel lukken denk ik...
Groetjes.. boy...
Let wel op met het drank inslaan voor je verjaardagsfeest Ha Ha Ha
"Als je dronken wordt zie je allemaal beestjes, beestjes"
Een Hééééle fijne verjaardag, geniet er samen maar van
En je reis niet afbreken anders komen we nooit in de USA
Macha,
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Maak er maar een mooie dag van. Hopelijk zonder die vieze beestjes.
Liefs,'
Ankie
Zo..... leuk verhaal.....lijkt wel scary movie 4.....
Maar goed achteraf lach je erom.....uuuhh....toch....
Genietuhhhh
Gr René
ooooh Macha, die bedbugs kan ik me nog wel herinneren van Afrika..wat een ramp zijn die dingen!!!
Hoi Wim Macha we hebben even niet gerageerd daar we 6 weken in drente met Vakantie waren en geen internet hadden in de caravan . Die vieze beesten zijn dat zo,n soort bloedzuigers ? die overal door en in kruipen en zich dan goed vol zuigen en weer weg zijn,maar er zelf nog wel een aantal dagen last van hebt , laat je vakantie er niet door bederven je foto,s waren zo mooi Wij wensen jullie nog een hele mooie vakantie toe en weer tot horens.