Cairns
Waar waren we gebleven...wij zitten nu in het zonnige Cairns. Het is hier elke dag tussen de 30 en 35 graden dus dat is lekker toeven. De eerste dag zijn we met de bus naar het Palm Cove strand gegaan. Een mooi strand maar er staan wel overal waarschuwingsborden...je raad nooit waarvoor. Het kwallen seizoen is al voorbij. Dan verwacht je misschien haaien aan de kust...nee je wordt gewaarschuwd voor krokodillen in het water...heh?? Krokodillen aan het strand dat vond ik zo raar. Oh dus als ik het op strand lig moet ik af en toe checken of ik niet iets aan mijn tenen voel kriebelen!! Haha. Maar goed. De tweede dag zijn we naar de Esplanade van Cairns gegaan. Die Australiers zijn echt te gek...in elke stad bouwen ze gewoon een soort van stad strand!! Aan de rand van het centrum hebben ze een zoutwaterbad gemaakt met daarom heen een strandje en grasvelden waar je lekker kunt liggen. Vanaf het bad kijk je uit over de zee. Echt super. Op de grasvelden staan ook grote kookeilanden waar je gezellig kunt barbequen. Hier konden we wel even lekker bijkomen van onze reis en dat hebben we dus ook gedaan. Alle volgende dagen zijn we lekker naar de Esplanade gegaan. S'avonds hebben we ons vermaakt met een lekker een hapje eten of een drankje in één van de bars.
Na een week uitrusten hadden we een trip naar The Great Barrier Reef geboekt. WOUW wat was dat mooi. Het koraal is prachtig en we hebben zoveel mooie gekleurde vissen gezien. Ook hele rare vissen. We hebben zelfs zo'n vis gezien met van die dikke lippen. Wouw die zijn echt heel groot. Ik heb ook nog een haai gezien. Dat was echt helemaal geweldig. Helaas hebben we geen foto's kunnen maken. Maar we vonden het zo gaaf dat we nog een keer willen gaan...we hebben al een hoes voor de camera gekocht. Zodat ik de volgende keer mijn camera mee kan nemen en wel foto's kan maken. Na deze trip hebben we weer een aantal dagen op de Esplanade gelegen!! Daarna hebben we een trip gemaakt naar ‘Cape Tribulation. De plek waar het regenwoud het rif ontmoet. We zijn eerst naar Port Douglas gereden waar we even over het strand hebben gelopen. Daarna zijn we naar Mossman Gorge gegaan, voor een wandeling door het regenwoud. We hebben in de heldere rivier nog naar schildpaden gezocht maar helaas we hebben er geen gezien. Daarna hebben we een boottocht over de Daintree rivier gemaakt. Daar hebben we krokodillen gespot. Twee keer hebben we ook een babykrokodil gezien...ahh die waren schattig. Maar toch moest je daar al voor uit kijken want zelfs die kleintjes zouden, bij het dichtslaan van de kaken, al een kracht van een rattenklem hebben. We hebben ook nog gezocht naar slangen. De gids had er één gespot in de bomen, een phyton. Hij deed zijn best om hem aan te wijzen en ik stond er ongeveer met mijn neus boven op...ja Sandy je leest het goed....met mijn neus boven op maar ik zag hem niet. Niemand trouwens dus het lag niet aan mijn ogen. Hij lag zo opgerold en verstopt onder de bladeren dat het heel moeilijk was om het te spotten. Ik ben nog steeds als de dood voor slangen maar ik heb nu zoveel landen bezocht waar veel slangen zouden zijn en ik heb er nog nooit één in het wild gezien...dus nu wilde ik wel eens kijken. Misschien maar goed dat ik hem niet zag, want zou goed kunnen dat ik zodra ik hem wel zag zo weer achter in de boot zou zijn! Vervolgens zijn we naar Cape Tribulation gegaan. Dit is de plek waar het regenwoud en het rif bij elkaar komen. We hebben over het strand kunnen wandelen. Overal stonden weer waarschuwingsborden voor krokodillen maar omdat we eb hadden, konden we er veilig lopen. Daar hebben we ook nog een wandeling door het regenwoud gemaakt. Daarna met de veerboot naar de overkant van de rivier voor de reis terug. Onderweg hebben we nog even gestopt bij een cafe en toen zat de dag er al weer op. Nou tot zover weer ons reisverhaal.
Liefs Macha en Wim
weer een heel mooi verhaal! de foto,s waren weer een lust om naar te kijken... pas op voor de krokoos..heerlijk strand ! even vitamine [ D] ophalen lekker genieten, we wachten weer geduldig af op het geen wat gaat komen..
groetjes uit vinkie laterrrr.....
Oooh wat maken jullie me toch weer jaloers met die verhalen!! Zit ik hier op een regenachtige ubersaaie zaterdag al die avonturen te lezen en krijg de kriebels: IK WIL OOK!! haha..geniet dus ook maar beetje voor mij dan;) Macha die met haar neus onder een slang staat??? WOW..moet niet gekker worden:p. Ben benieuwd naar het volgende adventure..
heel veel liefs uit het koude kikkerlandje..
Ps. Macha, je krijgt zo een mail met een update vanuit Nijmegen:)
Hallo globetrotters,
Bedankt voor jullie felicitatie voor mijn 40 jr. jubileum.
Het is een hele mooie en gezellige dag geweest. Ik ben echt verwend.
Jullie vermaken je prima zo te zien en te lezen.
Maar pas op voor de krokodillen, hoor.
Tot de volgende mooie foto's en verhalen.
Ankie
Hoi wereldreizigers,
Tot nu toe was het er nog niet van gekomen om jullie reis te volgen maar nu ben ik weer helemaal bij gelezen. Mooie verhalen en foto's hoor, geniet er nog lekker van!!!!
groetjes Marita
Hoi Macha en Wim,
Leuk avonturen om mee te maken, we genieten gezellig met jullie mee. We hebben hier heel andere avonturen en een drukke agenda. Nog 2 weken naar school en dan hebben wij ook vakantie. groetjes Gerion Amy Carl Ivo.
Machaaaaaaa, ben je gek geworden? Hahahahaha...op slangenjacht? JIJ?!!?!?! hahaha, RESPECT!!!! Ik krijg al rillingen bij de gedachten (en dat terwijl het hier vandaag 36 graden is;-)) Ohhh, wat klinkt het toch allemaal heerlijk wat jullie meemaken! Ik ben erg benieuwd naar de foto's van onder water, als jullie weer geweest zijn!
Liefs xxxxxxxxxx
P.s. Je kunt toch niet rustig op het strand liggen met gevaar op krokodillen of wel?!
nou Wim en Macha,ik lees wel jullie hebben weer heel wat mee gemaakt...maar wat een mooie foto,s allemaal jullie maken me echt jaloers hahaha,ik heb nou weer alles bij gelezen en prachtige kiekjes bekeken,ik lees jullie volgende verhalen wel weer.geniet nog samen en veel plezier xxxx tonnie