Amerika, deel 1
We zijn alweer in het laatste land van onze reis, Amerika. Op zondag vlogen we naar Los Angeles. Ons vliegtuig kwam te vroeg aan in LA waardoor het nog niet mocht landen. We bleven dus rondjes
cirkelen boven LA. Dat was wel een aparte ervaring...even denk je dan toch aan de series op tv met terroristische aanslagen waarin de vliegtuigen niet mogen of kunnen landen...maar goed na heel
veel rondjes mochten wij toch naar de grond. We hadden van iedereen zo'n negatieven verhalen over LA gehoord dat we besloten hadden om ons hostel downtown LA te annuleren en een hotel te boeken in
Long Beach LA.
De volgende dag gingen we een beetje de buurt verkennen, wasjes draaien en ik ging naar de kapper. Dinsdag zijn we naar Hollywood Universal Studios geweest. Dat was echt heel leuk en heel
interessant. We hebben veel bekende filmsets gezien. Er waren ook verschillende shows. Zo ook één met Animalactors (dierenacteurs). Daar steelde de dieren de show. De trainers lieten zien hoe de
dieren getraind worden en hoe dingen toegepast worden in de film. Zo is het bijvoorbeeld heel moeilijk om een vogel te filmen. Ze lieten zien hoe ze dat doen. Ze zetten een blauw scherm op, waar ze
later alle soorten beeldmateriaal op kunnen toevoegen en dan zetten ze een windblazer aan. Vervolgens gooien ze een papegaai omhoog zodat hij gaat vliegen maar hij komt geen meter vooruit door de
windblazer. De papegaai blijft dus op zijn plaats voor het blauwe scherm vliegen. Echt heel interessant om te zien hoe ze dat maken voor een film. Daarna lieten allerlei dieren, van een kip tot een
aap, hun trucs zien. We waren tot 20.00 uur in het park gebleven. Daarna zijn we met de trein terug gegaan naar het hotel. We hebben er 2,5 uur over gedaan. LA is echt een grote stad.
De volgende dag hebben we rustig aan gedaan. Op donderdag gingen we ons pap en mam ophalen van het vliegveld. Wij gingen maar op tijd op pad omdat we ze niet mis wilde lopen. Maar wat bleek, de
douna waren vervelend aan het doen bij alle aangekomen passagiers, waardoor wij 2,5 uur moesten wachten voordat ze erdoor waren. Daarna gingen we de huurauto ophalen. De volgende dag gingen we met
zijn vieren LA bekijken. Eerst gingen we naar het Hollywood sign in de heuvels. Daarna zijn we een rondje door Beverly Hills gereden om ons te vergapen aan de grote huizen. Daarna zijn we naar de
Walk of Fame gegaan. Deze was niet zo glamorous als wij dachten. Er liggen een hoop sterren op de grond maar het is geen aparte of afgezette straat. Alle Amerikanen lopen er dan ook gewoon over
heen net als bij een normale straat. Maar toch wel leuk om alle sterren te bekijken. Het zijn er ook echt heeeeeel veel. Omdat we een beetje uitliepen in tijd, hebben we Santa Monica Pier maar
overgeslagen en zijn we op weg gegaan naar Palm Springs waar ons hotel lag. Toen we daar aankwamen en uit de auto stapte, was het alsof we in een oven stapte. Het was echt heel heet.
De volgende dag zijn we vertrokken naar Flag Staff en onderweg hebben we Joshua Tree National Park aangedaan. Daar zijn we met de auto doorheen gereden. Zo af en toe maakte we een stop om iets te
bekijken. We hebben mooie uitzichten en aparte bomen gezien.
Zondag was het tijd voor de Grand Canyon. Na 1,5 uur rijden kwamen we in de Canyon aan. Wouw dat was heel mooi om te zien. Het leek bijna niet echt, net een schilderachtig doek. Net zo
gemanipuleerd als in Hollywood Universal Studios. Maar het was toch echt, dat hebben we wel gemerkt aan al de flinke wandeltochten ! We hebben wandeltochten gemaakt langs de rand van de Canyon en
een tocht die de Canyon in ging. Ook hebben we een tocht gemaakt met de auto, de desert view. Dat was wel slim voor op de middag waar het te heet werd om te lopen. We gingen dan met de auto van
uitzichtpunt naar uitzichtpunt. Na drie dagen de Grand Canyon verkennen zijn we op weg gegaan naar de Bryce Canyon. We moesten eerst 6 uur rijden om daar te komen. Na een dag in de auto hebben we
niet veel meer gedaan dan een hapje eten en lekker douche. De volgende dag gingen we de Bryce Canyon bekijken. Die was weer heel anders en zeker zo mooi als de Grand Canyon. Deze Canyon heeft heel
veel puntvormige rotsen. Ook hier hebben we wandeltochten gemaakt. In deze Canyon konden we echt dichtbij de punten komen dat was wel heel bijzonder. Ook hebben we hier weer op de middag een route
per auto gedaan. De volgende dag zijn we op weg gegaan naar Zion National Park maar dat vertellen we de volgende keer weer. Tot zover ons reisverhaal.
Groetjes Macha en Wim
Ik ben jaloers! Ik wil daar ook naartoe!!! Klinkt echt heel gaaf! Maak maar heel veel foto's, leuk leuk! Groetjes aan jullie pap en mam en tot snel alweer!
Have fun!
X angela
Ps mas, ik mail je snel een datum door!
Hey Macha, ziet er weer allemaal super uit! Als jullie nog tijd over hebben moet je ook echt naar Antelope Canyon gaan in de buurt van Page. Echt zeer zeker de moeite waard!!! Veel plezier nog en de groetjes aan pa & ma
Oh en in Zion NP goed op de beren letten!!!
super mooi weer jullie verhaal word jaloers haha,doe je ouders de groeten van mij en heel veel plezier nog met zijn vieren xxx
Hoi Mache en Wim,
Wat gaat de tijd snel. Het is weer geweldig om jullie verhalen te lezen en de foto;s te zien. Net of je zelf meereist.
Veel plezier met z'n allen en tot snel !!
Groetjes, Ankie
mooi verhaal doe je ouders de groeten van ons.
gr john en corrie. p.s. tot gouw !!!!
Geweldig al die mooie foto,s en verhalen van de gehele reis. we hebben er echt van genote en ze meermalen bekeken. Geniet er nog even van het is bijna voorbij die mooie tijd.
Groetjes en tot ziens doeiiiiiiiiiiiiii